Италианските медии публикуваха вчера съобщения от капитана на Ювентус Джорджо

...
 Италианските медии публикуваха вчера съобщения от капитана на Ювентус Джорджо
Коментари Харесай

Скандалът се разраства: Съобщения на Киелини доказват за корупция в Ювентус

 Италианските медии разгласиха през вчерашния ден известия от капитана на Ювентус Джорджо Киелини, за които се твърди, че бранителят е изпратил в споделена група в WhatsApp.

„ Поздрави на всички, както знаете, приказвам с Фабио (б.р. – Паратичи, някогашен шеф на Ювентус и сегашен на Тотнъм) и президента, с цел да намерят метод да оказват помощ на клуба и целия личен състав в този сложен миг. Шефът подсигурява, че до лятото ще получим една заплата, а останалите през идващия сезон. Ако сте съгласни, ще имаме документ, подписан от президента, който подсигурява всичко нагоре написано. Поради пазарното законодателство, обществото ще получи информация единствено, че се отхвърляме от заплати. УМОЛЯВАМЕ ДА НЕ ГОВОРИТЕ НИКЪДЕ ЗА ПОДРОБНОСТИ ОТ СПОРАЗУМЕНИЕТО “, написа Киелини до съотборниците си.

На идващия ден в WhatsApp групата Киелини изпраща ново известие, което гласи следното:

„ Ще изплатят всичките ни заплати, без значение какво написа в контракта, който подписахме с президента, където се разбрахме да се откажем от всичко до края на сезона. Ювентус желае да излезе с изказване, в което се споделя, че сме се отказали от заплатите, с цел да помогнем на клуба. Благодаря за всичко “.

‼️ According to GdS, it was De Ligt & De Sciglio who showed the investigators screenshots of the messages Chiellini sent to the team WhatsApp group regarding the salary cuts during Covid.
— Juve Canal (@juve_canal)
Част от италианските тимове включително Ювентус, Наполи и Сампдория, бяха разследвани за изкуствено завишаване на цената на прехвърлянията.

По време на експлоадирането на пандемията от ковид през 2020-а година 23-има играчи от първия тим на Старата госпожа подписаха анекси към договорите си, с които бяха понижени заплатите им, с цел да може клубът да излезе от рецесията. Но прокуратурата твърди, че тези анекси са фиктивни и Юве непозволено е платил цялостната заплата на играчите, само че подписваните анекси му разрешават за заплаща по-малко налози.

Преди няколко дни президентът Андреа Аниели, неговият заместител Павел Недвед и изпълнителният шеф Маурицио Аривабене, както и редица второстепенни длъжностни лица напуснаха клуба.    

su whatsapp alla squadra: " La comunicherà che rinunciamo a 4 mensilità "
— Sportface (@sportface2016)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР